باشگاه خبری فراساحل: معاون محیط زیست دریایی سازمان حفاظت محیط زیست گفت: در ذیل برنامه توسعه ششم، برنامههای دیگری باید طراحی شود تا مسائل دریایی بیش از پیش مورد توجه قرار گیرد. به گزارش باشگاه خبری فراساحل و به نقل از مارین نیوز، پروین فرشچی روز دوشنبه پس از بازدید از پارک طبیعتگردی پناهگاه حیات وحش لوندویل آستارا در جمع خبرنگاران آستارا بیان داشت: همکاری کشورهای منطقه در اجرای پروتکل پیشگیری، کنترل و مقابله با آلودگیهای نفتی دریای خزر، گام موثری در جهت حفاظت از محیط زیست دریایی است.
معاون محیط زیست دریایی سازمان حفاظت محیط زیست با اشاره به اینکه توجه به دریای خزر علاوه بر سازمان محیط زیست نیازمند توجه سایر ارگانهای دولتی و غیردولتی است، افزود: غفلتهایی که در برنامههای توسعه چهارم و پنجم در مقوله مسائل دریایی وجود داشت، در برنامه توسعه ششم به شکل پررنگی مورد توجه قرار گرفته است. فرشچی اضافه کرد: در ذیل برنامه توسعه ششم، برنامههای دیگری باید طراحی شود تا مسائل دریایی بیش از پیش مورد توجه قرار گیرد.
وی اظهار کرد: تدوین سند توسعه دریایی، سند توسعه فناوری دریایی و نقش داشتن در جهت حفظ محیط زیست در سند گردشگری دریایی از جمله اقدامات محیط زیست با دیگر ارگانها است که اگر اجرایی شود، تحولی در وضعیت فعلی محیط زیست دریای خزر اتفاق میافتد. فرشچی خاطرنشان کرد: اهمیت دریای خزر و رسیدگی به آن، به غیر از سطح ملی، همکاریهای منطقه ای را هم میطلبد. وی یادآور شد: ایران جزو فعالترین کشورها در منطقه بوده و توانسته با حضور فعال خود، نقش خوبی را در تصمیمات پیرامون دریای خزر ایفا کند. فرشچی گفت: پروتکل پیشگیری، کنترل و مقابله با آلودگیهای نفتی دریای خزر، با همکاری کشورهای منطقه چند سال پیش امضا شده بود که امسال در روز جهانی دریای خزر، لازم الاجرا شد.
وی خاطرنشان کرد: با الحاق کشورهای منطقه به پروتکلها و همچنین کنوانسیون تهران که یک کنوانسیون پنج جانبه است، بسیاری از همکاریهای منطقه شکل جدی به خود میگیرد. حوضه آبریز دریای خزر با وسعت سه و نیم میلیون کیلومتر مربع در محدوده کشورهای آذربایجان، قزاقستان، روسیه، ایران و ترکمنستان قرار گرفته است. بیش از 130 رودخانه به این دریا منتهی میشوند که در میان آنها ، رودخانه ولگا در روسیه از نظر رژیم آبدهی، مهمترین رودخانه در حوضه دریای خزر بوده و رودخانه کورا در آذربایجان از نظر درجه اهمیت در اولویت دوم قرار دارد. کشورهای حاشیه دریای خزر در سال 1382 کنوانسیون منطقهای حفاظت از محیط زیست دریای خزر موسوم به کنوانسیون تهران را امضاء کردند و از 21 مردادماه سال 1385، این معاهده به عنوان یک واقعه مهم زیست محیطی لازم الاجرا شده است.
هرچند با نامگذاری روزی با عنوان روز دریای خزر، مشکلات و چالشهای پیش روی این اکوسیستم مهم طبیعی پنج کشور جهان نمیتواند رفع شود، اما نامگذاری یک روز به نام این دریا، تلنگری به وجدانهای مردم کشورهای حاشیه این دریا برای حفظ آن است. پناهگاه حیات وحش لوندویل و تالاب آق شهرستان آستارا با مساحتی افزون بر یک هزار و 74 هکتار طی مصوبه شماره 63 مورخه 21 مردادماه سال 1354 شورای عالی محیط زیست کشور به مجموعه مناطق تحت مدیریت سازمان محیط زیست در آمده است. شهرستان آستارا در منتهی الیه غرب استان گیلان واقع شده و دارای 18 و نیم کیلومتر نوار ساحلی است.
کد خبر : 2218