باشگاه خبری فراساحل: مجری طرح توسعه فازهای ١٧ و ١٨ پارس جنوبی برداشت گاز از ردیف نخست این فازها را ٣٧ میلیون مترمکعب در روز اعلام کرد. به گزارش باشگاه خبری فراساحل و به نقل ازشانا، حسن بویری پیشرفت فازهای ١٧ و ١٨ پارس جنوبی را ٩٦ درصد اعلام کرد و گفت: هم اکنون برداشت روزانه گاز از ردیف نخست این فازها به روزانه ٣٧ میلیون مترمکعب رسیده است. نخستین مرحله برداشت گاز از فازهای ١٧ و ١٨ پارس جنوبی با بهرهبرداری از٢٢ حلقه چاه تولیدی، ٢ سکوی دریایی اصلی، ٢ خط لوله زیردریایی ٣٢ اینچ و چهار ردیف عملیاتی پالایشگاهی برای شیرین سازی سازی گاز، از دیماه سال ١٣٩٣ اجرایی شده است. بویری با بیان این که بهمن ماه امسال تولید فازهای ١٧ و ١٨ پارس جنوبی به ظرفیت نهایی خود یعنی برداشت ٥٦ میلیون مترمکعب گاز در روز میرسد، اظهارکرد: از ابتدای راهاندازی ردیف نخست این فازها تاکنون، ٩,٥ میلیارد مترمکعب گاز از این فازها شیرین شده است.
مجری طرح توسعه فازهای ١٧ و ١٨ پارس جنوبی با اشاره به درآمدزایی ١,٥ میلیارد دلاری از دیماه ١٣٩٣ تاکنون از محل برداشت گاز از این فازها، گفت: تا مردادماه امسال همچنین ٦ میلیون بشکه میعانات گازی، ٨٢ هزار تن اتان و ٨٦ هزار تن بوتان از مرحله نخست اجرای این فازها تولید شده است. با اجرای فازهای ١٧ و١٨ پارس جنوبی برداشت روزانه ٥٦ میلیون مترمکعب گاز، ٨٠ هزار بشکه میعانات گازی، ٤٠٠ تن گوگرد و تولید سالانه یک میلیون تن اتان و ١,٠٥ میلیون تن گاز مایع ( پروپان و بوتان) محقق خواهد شد. عملیات اجرایی فازهای ١٧ و ١٨ پارس جنوبی تیرماه سال ١٣٨٦ از سوی کنسرسیوم سازمان گسترش و نوسازی ایران (IDRO)، شرکت مهندسی و ساخت تأسیسات دریایی ایران (IOEC) و شرکت مهندسی و ساختمان صنایع نفت (OIEC) آغاز شد. قرار بود این پروژه طی مدت ٥٢ ماه اجرایی شود.
با روی کارآمدن دولت یازدهم، برداشت از میدانهای مشترک نفت و گاز در اولویت برنامههای وزارت نفت قرار گرفت که با اولویت بندی پروژههای پارس جنوبی، پروژههایی که از درصد پیشرفت بالاتری برخوردار بودند در اولویت بهرهبرداری قرار گرفتند. بر این اساس طی سه سال اخیر فازهای ١٢، ١٥ و ١٦ و بخشی از فازهای ١٧ و ١٨ پارس جنوبی در مدار تولید قرار گرفتند. امسال نیز قرار است فازهای ١٩ (معادل ٢ فاز استاندارد) فازهای ٢٠ و ٢١ و بخشهای باقی مانده از فازهای ١٧ و١٨ پارس جنوبی وارد مدار شوند. با راهاندازی این فازها برداشت روزانه گاز از میدان مشترک پارس جنوبی که تا سال ٩٠، ٢٥٠ میلیون مترمکعب بود، تا پایان امسال به ٥٣٠ میلیون مترمکعب در روز میرسد.
کد خبر : 2106