باشگاه خبری فراساحل: سه پایه مشعل سکوی فاز ١٨ پارس جنوبی در موقعیت خود نصب شد، وزن این سازه و شمعهای آن حدود ٩١٥ تن است. به گزارش باشگاه خبری فراساحل و به نقل از شانا، سه پایههای مشعل سکوی ١٨B با ارتفاع و عرض ٦٧ و ٢٤ متر و با صرف هشت هزار و٤٠٠ نفر روز و در مدت چهار ماه در یارد صدرا ساخته شده، این سازه در دوره زمانی ١٢ روزه در عمق ٥٨ متری خلیج فارس در میدان گازی پارس جنوبی نصب شده است.
دومین سکوی فاز ١٨ پارس جنوبی با وزن ٢ هزار و ٨٠٠ تن سوم تیرماه امسال در مجتمع کشتی سازی و صنایع فراساحل بارگیری شد. این سکو بر روی پایه سکو که در خلیج فارس با عمق ٧٢ متری آب و در فاصله ٤٠٠ کیلومتری از بندرعباس و ١٠٥ کیلومتری از عسلویه قرار دارد، نصب میشود. همه مراحل مربوط به طراحی، ساخت، حمل، نصب و راه اندازی این سازه دریایی از سوی پیمانکاران ایرانی و با نظارت شرکت نفت وگاز پارس انجام شده است. کل هزینه ساخت این سکو شامل طراحی، ساخت و بارگیری ١٦٠ میلیون دلار است که ١٠ میلیون دلار کمتر از قیمتهای اعلام شده از سوی شرکتهای خارجی بوده است.
ظرفیت سکوی ١٨B پارس جنوبی ٥٠٠ میلیون فوت مکعب است. این سکو یکی از چهار سکوی دریایی بخش فراساحل فازهای ١٧ و ١٨ پارس جنوبی بوده که از سوی متخصصان شرکت ایزوایکو در یارد بندرعباس ساخته شده است. هم اکنون عملیات طراحی، ساخت، بارگیری و نصب سکو در پارس جنوبی به صورت کامل در ایران بومی سازی شده است. تا پیش از این، شرکتهایی همچون توتال فرانسه و شرکت انگلیسی -هلندی شل در زمینه طراحی، ساخت، بارگیری و نصب این سکوها نقش اصلی را داشته و متخصصان ایرانی در کنار آنها فعالیت میکردند.
هدف از اجرای فازهای ١٧ و ١٨ پارس جنوبی تولید روزانه ٥٠ میلیون مترمکعب گاز، ٨٠ هزار بشکه میعانات گازی و ٤٠٠ تن گوگرد اعلام شده است. فازهای ١٧ و ١٨ پارس جنوبی از سوی کنسرسیومی متشکل از سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران ( ایدرو) با سهم ٤٨ درصد به عنوان رهبر کنسرسیوم، شرکت مهندسی و ساختمان صنایع نفت (OIEC) با سهم ٣١ درصد و شرکت مهندسی و ساخت تأسیسات دریایی (IOEC) به عنوان پیمانکار بخش دریا با سهم ٢١درصد در دست اجراست.
کد خبر : 2062