باشگاه خبری فراساحل: جلوگیری از سوختن گازهای همراه نفت از اولویتهای شرکت ملی نفت ایران است؛ موضوعی که به عنوان بخشی از سند زیست محیطی در هر پروژه لحاظ شده و در برنامه ششم توسعه هم مورد تاکید قرار گرفته است. به گزارش باشگاه خبری فراساحل و به نقل از پایگاه اطلاع رسانی شرکت ملی نفت ایران، محسن پاک نژاد، معاون تولید مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران با اشاره به امضای ٢ قرارداد فروش بخشی از گازهای همراه نفت شرکت ملی مناطق نفت خیز جنوب در هفته گذشته، گفت: امضای این قراردادها گامی در مسیر جلوگیری از هدررفت سرمایههای ملی و کمک به کاهش آلاینده های زیست محیطی است.
وی با بیان این که با اجرای قراردادهای امضا شده اخیر، روزانه از سوختن ٤٢ میلیون فوت مکعب گاز جلوگیری میشود، تصریح کرد: به این ترتیب، گازهای ارسالی به مشعل به شرکتهای خریدار و سرمایه گذار تحویل و در تاسیساتی که از سوی این شرکتها احداث و بهرهبرداری میشود، در طول مدت قرارداد به انرژی الکتریکی تبدیل خواهد شد. پاک نژاد ادامه داد: این گازها مربوط به واحدهای بهره برداری منصوری، کرنج، مارون و پارسی مناطق نفت خیز جنوب است و طبق قرارداد همه مسئولیتهای مرتبط با گاز تحویلی در مسیر حمل از نقطه تحویل تا مقصد نهایی بر عهده خریدار است.
به گفته این مقام مسئول، طی یک دهه گذشته نگاه بین المللی به موضوع No Flaring تغییر یافته و این مبحث را به مقولهای الزام آور در صنعت نفت مبدل کرده؛ بطوریکه لزوم جلوگیری از سوختن گازهای همراه به عنوان بخشی از سند زیست محیطی هر پروژه لحاظ شده است.
برنامهریزی برای اجرای دیگر طرحهای جمع آوری گازهای مشعل
معاون تولید مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران در ادامه، از طراحی و پیگیری چند طرح دیگر برای جمع آوری بخش اصلی گازهای ارسالی به مشعل مربوط به کارخانجات گاز و گاز مایع در حوزه دزفول شمالی، غرب کارون و مناطق نفت خیز جنوب خبر داد و افزود: جمع آوری گازهای همراه که در منویات مقام معظم رهبری و سیاست های کلی برنامه ششم توسعه ابلاغی از سوی ایشان مورد تاکید قرار گرفته است، علاوه بر کاهش آلایندگی های زیست محیطی، بازیافت اقتصادی قابل توجهی نیز به دنبال دارد.
وی یادآور شد: اگرچه جمع آوری گازهای مشعل از گذشته مورد توجه برنامه ریزان صنعت نفت قرار داشته، اما با واگذاری این گازها به سرمایه گذاران بخش خصوصی این فرایند تسهیل شده است. پاک نژاد به قرارداد فروش گازهای همراه نفت میدان فروزان اشاره کرد و گفت: بر مبنای این قرارداد هم مقرر شده است روزانه حدود ٢٠٠ میلیون فوت مکعب گازهای ارسالی به مشعل این میدان به خریدار تحویل شده و در تاسیسات نصب شده توسط سرمایه گذار مورد بهره برداری قرار گیرد.
نخستین قرارداد فروش گازهای همراه نفت، اواخر اسفندماه سال گذشته بین شرکت نفت و گاز اروندان و شرکت هیربد نیرو با هدف تولید روزانه ١٠٠ مگاوات برق و هزار و ٣٠٠ بشکه ال پی جی و میعانات گازی امضا شد. قرارداد فروش گازهای همراه نفت میدان فروزان نیز ٣٠ فروردین ماه امسال بین شرکت نفت فلات قاره ایران و شرکت نفت و گاز نوگام (زیرمجموعه بانک ملت) امضا و مقرر شد شرکت نفت و گاز نوگام با پشتوانه مالی بانک ملت و با همکاری شرکتهای معتبر داخلی و بین المللی، نخستین واحد FLNG کشور را در نهایت ظرف ٢٤ ماه آینده به بهرهبرداری برساند.
کد خبر : 2054