باشگاه خبری فراساحل: شرکت نفت فلات قاره با همکاری محیط زیست برای احیا و بازسازی مرجانهای خارک اقدام میکند. مدیر زیستبومهای معاونت محیطزیست دریایی سازمان حفاظت محیط زیست گفت: اصولا زیستگاههای حساس گونههای مختلف دریایی مانند سنگهای مرجانی، محل تخمگذاری لاکپشتهای دریایی، پستانداران دریایی و... با توجه به رخدادهای نابهنگام و رخدادهایی که بر اثر فعالیت انسانی و تغییرات اقلیمی صورت میگیرد به صورت دورهای پایش میشود.
به گزارش باشگاه خبری فراساحل و به نقل از مارین تایمز، داوود میرشکار گفت: از مهمترین پایشهایی که ما در سواحل جنوب کشور انجام میدهیم میتوان به سفیدشدگی مرجانهای دریایی و محل تخمگذاری لاکپشتهای دریایی اشاره کرد که به صورت دورهای در سواحل جنوبی پایش میشوند. مدیرکل زیستبومهای معاونت محیطزیست دریایی سازمان حفاظت محیط زیست خاطرنشان کرد: در حال حاضر پایش مستمر در خصوص آلودگی شناگاهها در همه استانهای ساحلی به صورت ماهانه انجام میشود. وی گفت: در استانهای ساحلی دریای خزر پایش به صورت موردی برای تنها پستاندار دریای خزر یعنی همان فک خزری صورت میگیرد که در صورت لزوم پس از امداد و نجات این گونه در معرض خطر انقراض، فعالیتهای درمانی نیز در استان گلستان و بخشی از استان مازندران انجام خواهد شد.
مدیر زیستبومهای معاونت محیطزیست دریایی سازمان حفاظت محیط زیست تصریح کرد: البته شایسته است تا همه موارد مذکور به صورت مستمر پایش شوند اما پایش مستمر به برنامهریزی مدون نیاز دارد که مشکلات اعتباری و بودجهای همیشه مانع بزرگی برای این کار بوده است به بیان دیگر پایش مستمر گونهها و زیستگاههای حساس دریایی در گرو تخصیص اعتبار و بودجه و همکاری دستگاههای دیگر است.
میرشکار در پاسخ به این پرسش که کمبود اعتبار و بودجه طرحهای پایشی را از چه محلی میتوان تامین کرد، خاطرنشان کرد: با توجه به اینکه بسیاری از نهادها و دستگاههای مربوط به سازمانهای دولتی در حوزه دریا فعالیت دارند و بهرهبرداریها از ساحل دریا توسط برخی نهادهای دولتی و غیردولتی انجاممیشود، این سازمانها و نهادها باید در خصوص پایش، رفع تغییرات ناشی از فعالیتها و بهرهبرداریهای غیر مسوولانه برای احیا و بازسازی زیستگاههای تخریب شده مشارکت داشته باشند که متاسفانه تاکنون دستگاههای بهرهبردار از دریا همکاری مناسبی در این حوزه با معاونت دریایی محیط زیست نداشتهاند.
وی یادآور شد: هنوز هیچ دستگاه و یا نهاد دولتی و غیردولتی در ارتباط با پایش مستمر، احیا و بازسازی زیستگاهها با معاونت دریایی سازمان حفاظت محیط زیست همکاری نداشته است، این در حالی است که سازمانهای مردم نهادی هستند که در خصوص پایش، احیا و بازسازی زیستگاهها با ما همکاری داوطلبانه داشتهاند.
نگران سفیدشدن مرجان ها هستیم
مدیر زیستبومهای معاونت محیطزیست دریایی سازمان حفاظت محیط زیست در پاسخ به این پرسش که با توجه به فصل گرم سال، آیا مشکلی برای آبسنگهای مرجانی رخ داده است؟ تاکید کرد: خوشبختانه هنوز مشکلی به سازمان گزارش نشده است اما نگرانیهای ما با توجه به گرم شدن شدید هوا به قوت خود باقی است. به گفته این مقام مسوول در سازمان حفاظت محیط زیست؛ هر موضوعی که به تغییر اقلیم مربوط باشد تاثیر منفی بر گونههای آبزی و کنارآبزی میگذارد اما خوشبختانه اکنون هنوز مورد خاصی به سازمان درباره تاثیرات تغییر اقلیمی گزارش نشده است.
میرشکار در پاسخ به این پرسش که آیا برای رفع مشکلات بودجهای با سازمانهای مرتبط با دریا مذاکره داشتهاید؟ با اشاره به اینکه در بعضی از نقاط تاحدودی همکاری نه چندان خوبی با برخی سازمانها داشتیم، اظهار کرد: مثلا با سازمان بنادر ودریانوردی و اداره بنادر ودریانوردی سیستان و بلوچستان در خصوص پایش آبسنگهای مرجانی اسکله شهیدبهشتی مکاتباتی داشته و داریم که بر اساس آن برای انتقال آبسنگهای مرجانی این اسکله همکاریهایی بین دو سازمان انجام شده است.
وی افزود: همچنین در بحث تخریبی که در زیستگاههای مرجانی جزیره خارک به وجود آمده بود دفتر ارزیابی زیست محیطی سازمان حفاظت محیط زیست شرکت نفت فلات قاره را موظف کردکه در جهت احیا و بازسازی این امر اقدام کند به همین خاطر با مکاتباتی که با این شرکت داشتیم قرار بر آن شد تا با همکاری محیط زیست بتواند درجهت احیا وبازسازی تخریبهای انجام شده اقداماتی را آغاز کند. مدیرکل زیستبومهای معاونت محیطزیست دریایی سازمان حفاظت محیط زیست در پایان گفت: امیدواریم پس از این سازمان ها و نهادهای بهره بردار از دریا نیز در جهت پایش مستمر، احیا و بازسازی زیستگاههای گونههای دریایی با سازمان حفاظت محیط زیست همکاری بیشتری داشته باشند.
کد خبر : 2038