باشگاه خبری فراساحل: رویکرد سازمان بنادر و دریانوردی حرکت به سمت ایجاد بنادر سبز و استفاده از انرژیهای پاک است. به گزارش باشگاه خبری فراساحل و به نقل از مارین نیوز، محمدرضا قادری مدیر کل نجات و حفاظت دریایی سازمان بنادر و دریانوردی با بیان اینکه نگاه بین المللی تبدیل بنادر به بنادر سبز است، گفت: رویکرد برخی از بنادر کشور مانند بندر انزلی، نوشهر و بوشهرکه بنادر شهری محسوب میشود و کشتیها در درون شهر عملیات تخلیه و بارگیری را انجام میدهد باید تبدیل شدن به بنادر سبز باشد و از انرژیهای پاک استفاده کند به گونهای که بتوان از ساحل به کشتیها برق انتقال داد.
محمدرضا قادری افزود: این پروژه در سطح بینالمللی مطرح است و رویکرد سازمان بنادر و دریانوردی حرکت به سمت ایجاد بنادر سبز است. وی گفت: سازمان بنادر و دریانوردی از تردد کشتیهایی که دودکش آنها آلودگی ایجاد کند جلوگیری میکند. همچنین پروژههایی تعریف شده است که چند بندر کشور برای تردد کشتیها از برق ساحلی استفاده کنند. قادری با بیان این نکته که طبق تعهدات سازمان بینالمللی دریانوردی به کنفرانس پاریس گازهای گلخانهای ناشی از فعالیت شناورها باید کاهش یابد افزود: اقداماتی که در این باره باید انجام شود این است که طراحی، موتور و بدنه شناورها باید مورد بازنگری قرار گیرد تا شناورها علاوه بر سرعت بیشتر سوخت کمتری را مصرف کنند. وی گفت: این موضوع به عنوان یک پروژه در سازمان بین المللی دریانوردی تعریف شده و شرکتهای سازنده نیز باید از آن تبعیت کنند.
ایجاد بانک اطلاعات مصرف سوخت
وی افزود: همچنین همه شناورهای تحت پرچم کشورها باید از نظر بانک اطلاعات مصرف سوخت مدیریت شوند. به عبارتی تا چند سال آینده مرجع دریایی کشورها باید بانک اطلاعات ترددهای همه شناورهای تحت پرچم خود را از نظر میزان سوخت مصرفی جمع آوری و به سازمان جهانی دریانوردی گزارش کنند تا میزان مصرف سوخت حمل و نقل دریایی مدیریت شود. مدیر کل نجات و حفاظت دریایی سازمان بنادر و دریانوردی خاطر نشان کرد: شرکتهای کشتیرانی کشور صاحب پرچم باید با همکاری IMO مدیریت لازم در سوخت را انجام دهند و این کار تا چند سال آینده پس از تصویب نهایی در IMO قطعی خواهد شد و ایران نیز به عنوان کشور صاحب پرچم و مرجع دریایی باید برای اجرای این سیستم خود را آماده کند.
وی در ادامه با اشاره به اقدامات جدید سازمان بنادر و دریانوردی در جهت حمایت از صنایع دریایی گفت: سازمان بنادر و دریانوردی قصد دارد ساخت و ساز شناورهای کوچک مانند شناورهای گردشگری، تفریحی و محیط زیستی را طبق استانداردهای معتبر بین المللی در سواحل ایران فعال کند. وی خاطر نشان کرد: در حال حاضر بیش از 10 هزار فروند شناور کوچک در آبهای سرزمینی کشور به عنوان قایقهای گردشگری و تفریحی و صیادی فعالیت میکنند که باید جایگزین شناورهای استاندارد شوند. مدیر کل نجات و حفاظت دریایی سازمان بنادر و دریانوردی تصریح کرد: خوشبختانه نمونه هایی از این قایقها در کشور ساخته شده و در سایتهای گردشگری کیش و قشم، جنگل های حرا و تالاب انزلی فعال است که باید این نوع از شناورها گسترش پیدا کنند.
وی افزود: در همین زمینه سازمان بنادر و دریانوردی به جهت حفاظت از محیط زیست دریایی و توسعه صنعت گردشگری در آبهای تحت حاکمیت از شناورهایی که از لحاظ ایمنی، طراحی، فنی و نوع تجهیزات بکار رفته مورد تایید بخش ثبت شناورهای سازمان بنادر و دریانوردی باشند با اعطای تسهیلات از طریق وجوه اداره شده حمایت میکند. قادری گفت: همچنین سازمان بنادر و دریانوردی شرکتهای سازنده بخش خصوصی که بتوانند با شرکتهای معتبر خارجی مشارکت کنند را مورد حمایت قرار میدهد.
کد خبر : 1740