باشگاه خبری فراساحل: دبیر ستاد توسعه فناوری و صنایع دانشبنیان دریایی معاونت علمی با اشاره به اینکه صنایع دریایی و دریانوردی جهانی در چند دهه اخیر رشد مستمری داشته است گفت: ایران از سال۲۰۱۶ جزو ۱۰ کشور برتر علمی دنیا در حوزه صنایع دریایی قرار خواهد گرفت. به گزارش باشگاه خبری فراساحل و به نقل از مارین نیوز، محمدسعید سیف ضمن اعلام این خبر گفت: مطابق آمار بهدست آمده در سایتهای بینالمللی، ایران رتبه یازدهم را در تولید مقالات علمی در حوزه مهندسی دریا به خود اختصاص داده است و این رشد و شتاب در صنعت دریایی نشان از پیشی گرفتن ایران از کشورهای صاحبامتیاز در صنعت دریایی همانند نروژ، فرانسه و آلمان است که توانسته است با اختلاف ناچیزی با این کشورها به رقابت بپردازد و عملاً با تولید مقالات و توسعه پژوهش خود را در زمره کشورهای صاحبامتیاز در سطح بینالمللی قرار دهد.
دبیر ستاد توسعه فناوری و صنایع دانشبنیان دریایی معاونت علمی با بیان اینکه حملونقل دریایی جهانی در چند دهه اخیر رشد مستمری داشته است، گفت: در 20 سال اخیر به علت رشد علمی در حوزه دریا شاهد توسعه بهتری در صنعت حملونقل دریایی دنیا بودهایم و پیشبینی میشود این رشد دو برابر سرعت رشد اقتصادی دنیا شود.
تلاش پژوهشگران در کشور دلیلی بر کسب مقامات برتر در سطح بینالملل
دبیر ستاد توسعه فناوری و صنایع دانش بنیان دریایی با اشاره به اینکه ایران در تولید مقالات علمی میتواند در زمره 10 کشور برتر در صنعت دریا قرار بگیرد بیان کرد: به طور حتم تلاش بیوقفه دانشجویان اساتید و پژوهشگران در کشور است که با انجام تحقیقات ثمر بخش میتوانند به جایگاه مطلوب در حوزه علمی خصوصاً در صنعت دریا و دریا نوردی و کسب رتبه برتر علمی در سطح بینالمللی دست یابند.
سیف با بیان اینکه رسیدن به برترینهای علمی در کشور صرفاً دلیلی بر استفاده از آن در صنعت نیست بیان کرد: دستیابی به برترین علمی در سطح بینالمللی دلیلی بر استفاده از آن در صنعت، تولید و اشتغال نیست و باید در نظر داشته باشیم که اگر پایه علمی و توان فنی در کشور فراهم شده در ادامه نیازمند رسیدگی و استفاده از آن در حلقه صنعت، اشتغال و تولید هستیم تا بتوانیم مانع از هرز رفتن توان علمی در کشور شویم. وی در این خصوص افزود: بهمنظور پایدار ماندن در برترینهای علمی نیازمند حضور قوی شرکتهای دانشبنیان، تقویت صنایع مرتبط با حوزه دریا و اشتغال برای نیروی متخصص هستیم.
توانمندیهای فراساحل سرمایهایی قابل اعتنا برای کشور
سیف با اشاره به اینکه فعالیتها در بخش فراساحل از دهه هفتاد شروع به کار کرده است بیان کرد: با توجه به اینکه فعالیت در بخش فراساحل خیلی طولانی نیست و تنها از دهه هفتاد فعالیتها به صورت جدی دنبال میشود ولی از رشد خوبی در این بخش به دلیل فعالیت و اراده وزارت نفت شاهد هستیم چرا که به دلیل اهمیت و گستردگی پروژههای مورد نیاز در حوزه دریا طبیعتاً وزارت نفت به نمایندگی از دولت خواستار تقویت این صنعت در کشور شدند.
سیف با بیان اینکه در سالهای اخیر رشد برداشت نفت از دریا زیاد بوده است، اظهار داشت: در خشکی برداشت نفت، روند ثابتی داشته است و عملاً منابع جدیدی نداریم. دبیر ستاد توسعه فناوری و صنایع دانشبنیان دریایی گفت: در بخش فراساحل خودکفایی صد درصدی داریم؛ با مشوقهای دولت سکوهای نفتی را خود طراحی کرده و میسازیم، ضمن آنکه در بخش کشتیسازی هم فعالیت مناسبی داشتهایم و کشتیهای بزرگ و کوچک توسط بخش داخلی ساختهشده است.
وی با بیان اینکه ایران در بعد علمی و تحقیقاتی در حوزه دریا از وضعیت خوبی برخوردار است، تصریح کرد: ایران از نظر آموزش و تحقیقات علمی در حوزه دریایی در منطقه از سالهای پیش مقام اول را کسب کرده و ترکیه با فاصله زیادی پس از ایران قرار دارد، اما متأسفانه این امکانات علمی کمتر به تجاریسازی رسیده شد و باید به دنبال ارزشافزوده و تبدیل این ظرفیت در حوزه اشتغال با قدرت علمی کشور در این حوزه به ارزشافزوده تبدیل شود و آن را به تولید منجر کنیم.
کد خبر : 1625