باشگاه خبری فراساحل : کاوشگر خلیج فارس هفته آینده به آب انداخته می‌شود (خبر ویژه)

باشگاه خبری فراساحل: سفر هیات دولت به استان گرگان، دلیل اصلی به تاخیر افتادن مراسم به آب اندازی کاوشگر اقیانوس پیمای خلیج فارس اعلام شد. به گزارش خبرنگار اعزامی باشگاه خبری فراساحل از بندر عباس، رئیس سازمان صنایع دریایی وزارت دفاع در حاشیه برگزاری شانزده‌امین همایش صنایع دریایی گفت: کاوشگر اقیانوس پیمای خلیج فارس که طبق برنامه ریزی‌های انجام شده قرار بود در اولین روز شانزده‌امین همایش صنایع دریایی که در بندر عباس به آب انداخته شود، به دلیل ضرورت همرامی وزیر دفاع و معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری با هیات دولت در این سفر، به زمان دیگری موکل شده است.

امیر دریادار مهندس رستگاری، همچنین در خصوص تاریخ به آب اندازی این شناور گفت: ما به دلیل اینکه باید برای پیشبرد فعالیت‌هایمان این شناور را به آب بیاندازیم هفته آینده این کار را بصورت غیر رسمی انجام خواهیم داد ولی مراسم رسمی با حضور وزرای دولت در آینده نزدیک انجام خواهد شد. وی در ادامه اظهارات خود با اشاره به اینکه کل عملیات طراحی و ساخت این شناور تحقیقاتی پیشرفته با سازمان صنایع دریایی وزارت دفاع بوده گفت: در ابتدای کار قرار بود یک شرکت خارجی عملیات طراحی این شناور را انجام دهد که با تشدید تحریم‌ها این شرکت از انجام این کار خودداری نمود و از آن موقع به بعد کار طراحی و ساخت را دفتر طراحی سازمان صنایع دریایی عهده دار شد.

امیر دریادار مهندس رستگاری در خصوص اینکه چرا انجام این پروژه توسط سازمان صنایع دریایی و نه توسط شرکت‌های کشتی سازی انجام شده تصریح کرد: سازمان صنایع دریایی در حوزه طراحی به قابلیت‌های بسیاری دست یافته است. این در حالی است که این سازمان تنها مشغول به طراحی شناورهای سطحی نیست و در زمینه طراحی شناورهای زیر سطحی و تندرو نیز از قابلیت‌های ویژه‌ای برخوردار است. وی با اشاره به فعالیت همزمان 4 دفتر طراحی تخصصی در این سازمان گفت: با توجه به تحریم‌ها و نیازمندی‌های کشور، ما اقدام به تاسیس 4 دفتر طراحی کردیم و این دفاتر امروز از بلوغ بسیاری برای طراحی انواع مختلف شناورهای دریایی برخوردار می‌باشند.

به گزارش باشگاه خبری فراساحل، ارایه تحلیل‌ها و داده‌های اطلاعاتی از منابع دریا و پایش لحظه به لحظه دریا و جمع‌آوری تغییرات رخ داده در این بخش و عرضه آن به دستگاه‌ها و ارگان‌های ذی‌ربط برای برنامه‌ریزی در این حوزه، از جمله ضرورت‌هایی بود که ساخت این کاوشگر اقیانوس پیما در آب‌های عمیق را به عنوان یک ضرورت مهم در صدر طرح‌های کلان و ملی در حوزه فناوری ایران قرار داد. این در حالی است که تامین ابزارهای مورد نیاز برای انجام فعالیت‌های اقیانوس شناسی و تحقیقاتی در این حوزه از دیگر دلایل ساخت این شناور در مقیاس ملی برای کشور بوده است که با تامین و بهره‌برداری آن در آینده، ایران به یکی از قطب های تحقیقاتی در منطقه تبدیل خواهد شد. 



  کد خبر : 157
  گفتگو: محمد صادق امینی
چهارشنبه ۱۲ آذر ۱۳۹۳ ، ساعت ۱۴:۳۷:۳۰