باشگاه خبری فراساحل : بازیافت گوگرد در پارس جنوبی از مرز ٩٩ درصد گذشت (سرخط اخبار)

باشگاه خبری فراساحل: همسو با سیاست‌های وزارت نفت مبنی بر حفظ محیط زیست و اجرای سیاست‌های ابلاغی مقام معظم رهبری در زمینه اقتصاد مقاومتی، نخستین بار در کشور با بهره‌برداری از واحد TGTU(تصفیه گازهای پسماند) در طرح توسعه فاز ١٢ پارس جنوبی میزان بازیافت گوگرد از ٩٦ درصد به ٩٩,٩٧ درصد افزایش یافت. به گزارش باشگاه خبری فراساحل و به نقل از شانا، رسول فلاح نژاد، مجری طرح توسعه فاز ١٢ پارس جنوبی صبح امروز (چهارشنبه، ٨ اردیبهشت ماه) در گفتگویی، هدف از راه‌اندازی و نصب واحد TGTU رادر پالایشگاه فاز ١٢ پارس جنوبی کاهش آلایندگی هوا و محیط زیست اعلام کرد و گفت:‌ با راه‌اندازی این واحد در پالایشگاه فاز ١٢ پارس جنوبی از انتشار روزانه حدود ٤٠ هزار کیلوگرم گوگرد به هوا جلوگیری می‌شود که این عمل نقش مهمی در کاهش آلایندگی‌های هوا دارد.


وی با بیان اینکه برای راه‌اندازی و نصب ٤ واحد SRU  (گوگردزدایی ) و ٤ واحد TGTU ( واحد تصفیه گازهای پسماند) ٥٠٠ میلیون دلار هزینه شده است، تصریح کرد: به منظور افزایش میزان بازیافت گوگرد، گازهای خروجی از واحد گوگرد زدایی به واحد تصفیه گازهای پسماند ارسال می‌شود که وظیفه این واحد نیز جداسازی حداکثری ترکیبات گوگردی باقیمانده در گازهای خروجی از واحد گوگردزدایی است. مجری فاز ١٢ پارس جنوبی ادامه داد: به این ترتیب ترکیبات گوگردی موجود در گازهای ورودی به واحد TGTU با عبور از راکتور با کاتالیست ویژه تبدیل به گاز اسیدی شده و سپس برای جداسازی ترکیبات گوگردی آن به خوراک واحد گوگردزدایی اضافه می‌شود که طی این فرآیند حدود چهار درصد گوگرد باقیمانده در واحد TGTU جدا می‌شود.


فلاح نژاد با بیان اینکه این فرآیند نخستین بار در ایران اجرایی می‌شود و دانش فنی راه‌اندازی آن از سوی تیم ایرانی به دست آمده است، افزود: پالایشگاه فاز ١٢ پارس جنوبی دارای ٤ واحد گوگردزدایی و ٤ واحد تصفیه گازهای پسماند است که با بهره‌برداری از این واحد در مجموع ٤١ هزار و ٦٧٠ کیلوگرم در ساعت گوگرد موجود در گازهای اسیدی، حدود ٤٠ هزار کیلوگرم در ساعت در واحد گوگردزدایی و حدود یکهزار و ٦٦٠ کیلوگرم در ساعت در واحد TGTU جدا می‌شود. وی با اشاره به تعهدات وزارت نفت مبنی بر حفظ محیط زیست و تعهد جهانی ایران مبنی بر کاهش گازهای گلخانه‌ای، تصریح کرد: راه‌اندازی این واحد همسو با سیاست‌های وزارت نفت و دولت جمهوری اسلامی ایران مبنی بر کاهش آلاینده‌های زیست محیطی است.


طی فرآیند شیرین سازی گاز ترش، ترکیبات گوگردی سمی و مضر از گاز ترش جدا می‌شود. این ترکیبات مضر گوگردی در صورتی که به نحوی مطلوب از گازهای غیرقابل استفاده که در مشعل پالایشگاه سوزانده می‌شود جدا نشود، سبب آلودگی هوا و محیط زیست خواهد شد. همه گازهای اسیدی حاوی ترکیبات گوگردی که در طی فرآیند شیرین سازی گاز ترش در واحدهای عملیاتی پالایشگاه تولید میشود به واحد SRU (واحدگوگردزدایی) ارسال میشوند. در این فرآیند با استفاده از محلول آمین، گازهای اسیدی ابتدا غنی شده و سپس در راکتورهای حاوی کاتالیست مخصوص  به گوگرد مذاب بدل میشود. از کل ترکیبات گوگردی موجود در خوراک ورود به واحد SRU حدود ٩٦ درصد به محصول گوگرد بدل میشود که اینک با راه اندازی واحد TGTU ( واحد تصفیه گازهای پسماند) شاهد تصفیه دوباره گازهای پسماند خواهیم بود.



  کد خبر : 1565
 
چهارشنبه ۸ اردیبهشت ۱۳۹۵ ، ساعت ۰۹:۱۹:۵۳