باشگاه خبری فراساحل: وارد مدار شدن پنج سکوی شرکت تاسیسات دریایی تا پایان امسال سبب افزایش ١٠٠ میلیون مترمکعبی ظرفیت تولید گاز میدان گازی پارس جنوبی میشود. به گزارش باشگاه خبری فراساحل و به نقل از شانا، غلامرضا منوچهری، مدیرعامل شرکت تاسیسات دریایی صبح امروز (یکشنبه، ٢٩ فروردین ماه) پس از بازدید خبرنگاران از یارد خرمشهر شرکت تاسیسات دریایی، از نصب و راهاندازی پنج سکوی این شرکت در میدان گازی پارس جنوبی ( فازهای ١٩،٢٠ و ٢١) تا پایان امسال خبر داد. وی ارزش اقتصادی تولید پنج سکوی پارس جنوبی را با احتساب قیمت ٤٠ دلاری نفت روزانه ٦ میلیون دلار و در سال بیش از ٢,٢٠٠ میلیارد دلار اعلام کرد و گفت: چنانچه هر مترمکعب گاز را نیز ١٠ سنت محاسبه کنیم با توجه به تولید فازهای ١٩، ٢٠ و ٢١ پارس جنوبی سه میلیارد و ٦٠٠ میلیون دلار به درآمدهای ارزی کشور اضافه میشود.
مدیرعامل شرکت تاسیسات دریایی تصریح کرد: فاز ١٩ پارس جنوبی معادل دو فاز استاندارد و دارای سه سکو و فازهای ٢٠ و ٢١ نیز دارای دو سکو هستند. منوچهری با اشاره به اهمیت برداشت هرچه سریعتر گاز از میدان مشترک پارس جنوبی ادامه داد: با وارد مدار شدن همه فازهای پارس جنوبی افزون بر اینکه قدرت چانه زنی ایران در بازار انرژی بالا میرود؛ امکان صادرات بیشتر گاز نیز برای کشورمان فراهم میشود.
مدیرعامل شرکت تاسیسات دریایی ادامه داد: این شرکت ٧٠ درصد فعالیتهای مربوط به بخش فراساحل میدان گازی پارس جنوبی را انجام میدهد؛ ضمن این که در سال ٩٣، چهار سکوی فازهای ١٢، ١٧ و ١٨ پارس جنوبی وارد مدار شد و سکوهای فازهای ١٥ و ١٦ نیز نصب شدند. وی با بیان اینکه امسال نیز ٤ فاز ١٩ (معادل دو فاز پارس جنوبی) و ٢٠ و ٢١ وارد مدار خواهند شد، ادامه داد: همچنین خطوط لوله فازهای ٢٢ تا ٢٤ و همینطور حفاری فاز ١٤ را شروع خواهیم کرد که انتظار داریم مرحله نخست حفاری فاز ١٤ تا ٢٠ ماه آینده به اتمام برسد.
ورود سکوی فروزان به ایران
مدیرعامل شرکت تاسیسات دریایی در ادامه از ورود سکوی میدان فروزان به ایران خبرداد و گفت: این سکو یکی از سنگین ترین سکوهای ایران با حجم هفت هزار تن است که در صورت تامین به موقع اعتبار بخش فرآورش و فرایندی آن نیمه دوم سال آینده وارد مدار خواهد شد. منوچهری با اشاره به واگذاری ساخت این سکو در کشور کره جنوبی طی سالهای گذشته ادامه داد: از همان ابتدا نیز با توجه به قابلیتهای شرکت تاسیسات دریایی معتقد بودیم که این سکو نباید خارج از ایران ساخته میشد، با این حال توانستیم با چانه زنی سنگین حقوقی و گرفتن وکیل این سکوی سنگین را به یارد خرمشهر منتقل کنیم. وی پیشرفت فعلی این سکو را حدود ٣٠ درصد اعلام کرد و افزود: پیش از این حدود ١٠٠ میلیون یورو برای ساخت این سکو هزینه شده بود و انتظار داریم ١٢٠ میلیون یوروی دیگر برای تکمیل آن هزینه شود تا شاهد وارد مدار شدن آن باشیم.
مدیرعامل شرکت تاسیسات دریایی، از جمله دلایل این شرکت برای انتقال سکوی فروزان به ایران را تاخیر شرکت کرهای در ساخت آن اعلام کرد و افزود: با توجه به تاخیر شرکت کرهای و همچنین اتهاماتی که به این شرکت در کشور کره وارد شد، فرصت را غنیمت شمرده و از طریق دادگاه اقدام کردیم و آنها نیز تسلیم رای دادگاه مبنی بر انتقال آن به ایران شدند. به گفته منوچهری، شرکت کرهای حدود دوسال در ساخت این سکو تاخیر داشت که در صورت تامین اعتبار از سوی شرکت کارفرما تاسیسات دریایی میتواند در بازه زمانی ١,٥ ساله این سکو را وارد مدار کند؛ البته سکوی مسکونی همچنان در کشور کره ساخته میشود.
کد خبر : 1499