باشگاه خبری فراساحل: معاون وزیر نفت با اشاره به قراردادهای بالادستی توسعه فناورانه مخازن نفت و گاز بین شرکت ملی نفت ایران و دانشگاهها و مراکز تحقیقاتی، از شکلگیری تدریجی هستههای توسعه دانش در مجموعههای طرف قرارداد این شرکت خبر داد. به گزارش باشگاه خبری فراساحل و به نقل از شانا، رکن الدین جوادی با بیان این که پیگیری این قراردادها از مصادیق اجرای سیاستهای اقتصاد مقاومتی است، افزود: در اقتصاد مقاومتی این باور وجود دارد که باید بتوانیم با توانمندسازی نیروی انسانی و توانمندسازی دانشگاهها، فرصت رقابتی سالم را بین نیروهای با استعداد کشور فراهم کنیم. وی تصریح کرد: در صورتی که این باور اجرایی شود، گام مهمی در مسیر خودکفایی صنعت نفت در بخش بالادستی برداشته شده است.
مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران گفت: به دنبال قراردادهای امضا شده بین این شرکت و دانشگاهها و مراکز تحقیقاتی کشور برای توسعه فناورانه برخی مخازن، دانشگاهها و مراکز تحقیقاتی طرف قرارداد، کار خود را آغاز کرده اند و هستههای توسعه دانش به تدریج در حال شکل گیری است. به گفته جوادی، بسیاری از طرحهای جامع پیشنهادی (پروپوزالها) تصویب شده است و دانشگاهها وارد فاز کاربردی شدهاند. وی با اشاره به برگزاری همایش «صنعت نفت دانش بنیان؛ تبلور اجرای سیاستهای اقتصاد مقاومتی» در ٢٨ فروردین ماه امسال، اعلام کرد: موضوع در پنل نخست این همایش به طور مشروح مورد بررسی قرار می گیرد.
رکن الدین جوادی معاون وزیر نفت و مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران، ریاست نخستین پنل همایش با عنوان «نقش دانشگاهها و مراکز تحقیقاتی در انتقال و توسعه دانش بنیادین فناوری در حوزه بالادست صنعت نفت» را برعهده دارد. همایش «صنعت نفت دانش بنیان، تبلور اجرای سیاستهای اقتصاد مقاومتی» ٢٨ فروردین ماه امسال در مرکز همایشهای بینالمللی پژوهشگاه صنعت نفت برگزار و در جریان آن، عملکرد صنعت نفت در اجرای این سیاستها در قالب هفت پنل اختصاصی بررسی میشود. بر پایه این گزارش، پنل نخست به بررسی نقش دانشگاهها و مراکز تحقیقاتی در انتقال و توسعه دانش بنیادین فناوری در حوزه بالادست صنعت نفت (اکتشاف و تولید) اختصاص دارد و در پنل دوم، نقش دانشگاهها و مراکز تحقیقاتی در انتقال و توسعه دانش بنیادین فناوری در حوزه پایین دست این صنعت (صنایع پالایش؛ پتروشیمی و گاز) بررسی میشود.
نقش شرکتهای اکتشاف و تولید (E&P) و شرکتهای پیمانکار عمومی (GC) در انتقال و توسعه فناوری برای تحقق صنعت نفت دانش بنیان در پنل سوم و نقش شرکتهای یادشده در ارتقای توان داخل (Local Content) با سیاست بازار در مقابل توسعه فناوری در پنل چهارم همایش مورد بحث و بررسی قرار میگیرد. نقش پروژه ساخت ١٠ گروه کالا و تجهیزات مورد نیاز صنعت نفت در انتقال و توسعه فناوری با مزیت تجاری-رقابتی و با رویکرد افزایش توان زنجیره ارزش صادرات خدمات فنی-مهندسی در پنل پنجم و موضوع بهینه سازی مصرف انرژی از طریق اصلاح فرایندها و انتقال و توسعه فناوریهای بهینه سازی در پنل ششم بررسی میشوند. همچنین نقش نهاد تنظیم کننده مقررات (رگولاتوری) برای انتقال و توسعه فناوری و ارتقای توان داخل برای تحقق اهداف صنعت نفت دانش بنیان در دستور کار پنلهای ششم و هفتم همایش قرار میگیرد.
کد خبر : 1476