باشگاه خبری فراساحل: فرمانده نیروی دریایی ارتش در سخنان پیش از خطبههای نماز جمعه امروز تهران گفت که این نیرو آماده مقابله با تهدیدات و حفظ منافع جمهوری اسلامی ایران است. به گزارش باشگاه خبری فراساحل، امیر دریادار سیاری اظهارداشت: نیروی دریایی ارتش امروز مظهر اقتدار ملت ایران اسلامی در عرصه دریاها است. وی افزود: فرزندان ایران اسلامی با حضور در دریاهای سرزمین و دریاهای آزاد تحت فرمان فرماندهی کل قوا این آمادگی را دارند که برای حفظ منافع جمهوری اسلامی ایران با هرگونه تهدیدی مقابله کرده و اقتدار ایران را به معرض نمایش بگذارند. فرمانده نیروی دریایی ارتش با اشاره به سالروز انجام عملیات مروارید در 7 اذر 59 و روز نیروی دریایی گفت: دشمن در ابتدای جنگ به دنبال لطمه زدن به اقتصاد ایران از طریق دریا بود اما نیروی دریایی ارتش با اقتدار در مقابل رژیم بعثی عراق ایستاد و صدمههای جبران ناپذیری به اقتصاد و دریایی این کشور زد.
دریادار سیاری عنوان کرد: در ابتدای جنگ ما چنان لطمهای به نیروی دریایی دشمن وارد کردیم که تا کنون نتوانسته نیروی دریایی خود را بازسازی کند .وی عنوان کرد: محاصره بنادر دشمن برای جلوگیری از صادرات و وارد، انهدام دو پایگاه نفتی عراق از دیگر دستاوردهای عملیات مروارید بود. فرمانده نیروی دریایی ارتش تاکید کرد: محاصره اقتصادی و قطع صادرات نفت دشمن از نظر اقتصادی ضربه بزرگی به آن وارد کرد؛ اما کمک دیگر کشورهای همسایه عراق را حفظ کرد. دریادار سیاری افزود: زمانی که عراق نتوانست تجهیزات دریایی خود را از تنگه هرمز عبور دهد آن را از نظر هوایی تقویت کردند و پیمانی نامبارک بین شرق و غرب برای کمک به صدام ایجاد شد. وی عنوان کرد: آنها میخواستند که جزیره خارک را از بین ببرند و بندر امام را بگیرند تا ضربهای جبران ناپذیر به اقتصاد ایران وارد شود، اما نیروی دریایی با حمایت از کشتیهای تجاری و نفتکش، حفاظت از سکوهای نفتی، دفاع از جزیره خارک و حفظ تاسیسات نفتی ایران موفق شد این ترفند دشمن را نیز شکست دهد.
دریادار سیاری اعلام کرد: در دوران دفاع مقدس 150 عملیات حفاظت از کشتیها توسط نیروی دریایی انجام شد، 10 هزار کشتی تجاری اسکورت شد تا اقتصاد کشور سالم بماند. وی با تاکید بر اینکه نیروی دریایی در طول دفاع مقدس ماموریت خود را صددرصد با موفقیت انجام داد، گفت: نیروی دریایی ارتش 29 فروردین 67 با رویارویی با استکبار جهانی نشان داد که ملت ایران زیر بار زور نمیرود. فرمانده نیروی دریایی ارتش با اشاره به وجود 3000 کیلومتر مرز آبی دریایی ایران اظهار داشت: مهمترین سواحل ما مکران است که حد فاصل بندرعباس تا مرز پاکستان را تشکیل میدهند .دریادار سیاری افزود: به گفته مقام معظم رهبری کشور ما یک کشور دریایی است از این رو باید از منابع دریایی استفاده کنیم. وی یادآور شد: دریا مهمترین منبع تامین کننده مواد غذایی محسوب میشود؛ اما استفاده لازم را از آن نمیبریم. فرمانده نیروی دریایی ارتش با اشاره به اینکه «بخش عمدهای از صادرات کالا از طریق دریا انجام میشود»، اظهارداشت: پیشرفت دریا محور کشور برای ما مهم است.
دریادار سیاری با بیان اینکه «ما نتوانستهایم به خوبی از منابع دریا استفاده کنیم»، ادامه داد: در سالهای قبل از انقلاب استکبار ما را از دریا دور نگه داشت تا نتوانیم از منابع دریا استفاده کنیم. اما امروز به دنبال افزایش حضور خود دریاها و اقتدار دریایی هستیم. وی با اشاره به تدابیر مقام معظم رهبری در خصوص دریاها گفت: توسعه سواحل مکران و ایجاد اقتدار دریایی تدابیر مقام معظم رهبری در زمینه دریا از این جمله است. فرمانده نیروی دریایی ارتش افزود: در بحث سواحل مکران دولت به دنبال ایجاد زیر ساختهای مورد نظر برای توسعه این سواحل است و نیروی دریایی نیز برای ایجاد امنیت در این دریاها اقدام میکند.
دریا دار سیاری با تاکید بر اینکه «هرگونه بهرهبرداری از دریا نیاز به امنیت دارد»، گفت: ماموریت ما برای ایجاد امنیت در دریاها تا مدار 10 درجه توسعه یافته است. وی افزود: امروز نیروی دریایی ارتش به خلیج عدن، باب المندب، دریای سرخ، اقیانوس هند و اقیانس آرام رفت و آمد دارد. وی یکی از اهداف حضور در اقیانوسها را از بین بردن ایران هراسی و تحکیم روابط با دیگر کشورهای همسایه عنوان کرد. فرمانده نیروی دریایی ارتش این نیرو را نظامی، علمی، سیاسی و بینالمللی دانست و گفت: امروز سی و دومین ناوگروه ایران در عرصه دریاها حضور دارد و توانمندی ما را نمایش میدهد.
صحبتهای فرمانده نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی در خطبههای پیش از نماز جمعه امروز تهران در حالی صورت گرفت که دکتر سیاری ظهر امروز در برنامه گفتوگوی ویژه خبری شبکه دوم سیما دستاوردهای جدید نیروی دریایی ارتش را تشریح کرد. وی با تبریک هفتم آذر سالروز نیروی دریایی ارتش، پیرامون نقش جایگاه و اهمیت این نیرو، تصریح کرد: نیروی دریایی در دفاع مقدس با توجه به اینکه تجهیزات محور است به تنهایی در عرصه دفاع مقدس در دریاها حضور داشت.
فرمانده نیروی دریایی ارتش با اشاره به حملات همهجانبه دشمن در دوران دفاع مقدس، اظهار داشت: در سالهای اول دفاع مقدس زمانی که دشمن تصمیم میگیرد حملات خود را علیه مرزهای جمهوری اسلامی ایران در زمین و هوا آغاز کند، در این فکر بود که بتواند با سیادت بر شمال خلیج فارس نیروی دریایی کشورمان را شکست دهد و بتواند ما را محاصره دریایی کند. اگر دشمن میتوانست بندر امام را محاصره کند، بزرگترین ضربه را به اقتصاد کشور ما وارد میکرد و اگر به جزیره خارک میرسید، میتوانست از صادرات نفت ما جلوگیری کند.
امیر سیاری در خصوص تبعات احتمالی این اتفاق گفت: در صورتی که این اتفاق رخ میداد، کشورمان از بعد اقتصادی نمیتوانست جنگ را ادامه دهد. نیروی دریایی کشورمان این هدف را به خوبی شناخته بود و برای این موضوع برنامهریزی کرده بود. در همین راستا عملیات مروارید را انجام داد و عملیات مروارید در روز 67 جنگ یعنی 7 آذر 59 به پیروزی رسید. وی افزود: میتوان 5 نتیجه از عملیات مروارید گرفت. اولین موضوع، شکست کامل نیروی دریایی دشمن بود که همگان انگشت حیرت به دهان گرفتند. البته کسانی ادعا میکردند که توان ما در دریا ضعیف شده و ما به دلیل اخراج مستشاران خارجی بعد از انقلاب توان بهرهبرداری از تجهیزات را نداریم؛ بنابراین، نیروی دریایی ما خوابیده است. اما در همان زمان ما در عرصه حاضر شدیم و نیروی دریایی ما توانست دشمن را شکست دهد. قدرت دریایی ما به دیگران ثابت شد اما دشمن ما هم ضعیف نبود.
فرمانده نیروی دریایی ارتش دومین نتیجه عملیات مروارید را محاصره دریایی دشمن عنوان کرد و ادامه داد: موضوع بعدی این بود که ما توانستیم دشمن را محاصره دریایی کنیم؛ یعنی فکری که آنها برای ما میکردند، ما علیه آنها انجام دادیم و به نتیجه رساندیم و توانستیم آنها را محاصره دریایی کنیم. امیر سیاری خاطرنشان کرد: با این محاصره توانستیم از واردات و صادراتشان جلوگیری کنیم؛ بنابراین بزرگترین ضربه را به اقتصاد کشورشان وارد کردیم و پایانههای نفتی دشمن را از بین بردیم. همچنین صادرات نفت آنها هم مختل شد اما از آنجایی که کشورهای دیگر کمک کردند آن را نگه داشتند.
وی با اشاره به جایگاه ویژه ایران گفت: موضوع دیگر، سیادت جمهوری اسلامی ایران است که دشمن میخواهد از ما بگیرد؛ نه تنها در شمال خلیج فارس بلکه سرتاسر خلیج فارس را حفظ کردیم و به دشمن فهماندیم که قدرت دریایی کشورمان در چه حدی است. فرمانده نیروی دریایی ارتش با اشاره به نقش ناو موشکانداز پیکان و شهید دریادار همتی در عملیات مروارید، در خصوص اهمیت این عملیات اظهار داشت: ما در ورودی تنگه هرمز جلوی دشمن را گرفتیم. در دفاع مقدس میان شرق و غرب که در تضاد بودند پیمان نامبارکی بسته میشود و کشورهای شرقی و غربی دشمن ما را تجهیز کردند اما ما از تجهیز کردن آنها جلوگیری کردیم؛ چراکه آنها میخواستند در سرتاسر خلیج فارس از راه هوا حضور داشته باشند و دو موضوع را دنبال میکردند.
امیر سیاری ادامه داد: اول اینکه آنها میخواستند کشتیهای تجاری ما را نابود کنند تا اقتصاد کشورمان فلج شود. موضوع دیگر این بود که به جزیره خارک حمله کنند تا نتوانیم نفت را صادر کنیم. اینگونه بود که نیروی دریایی ما وارد عمل شد و با انجام عملیات «برقراری تامین» در طول 8 سال ده هزار کشتی را اسکورت کرد تا صادرات و واردات نفت انجام و پشتیبانی مالی کشورمان تامین شود. وی با بیان اینکه ما به طور کل دو سند افتخار در پایان دفاع مقدس داریم، اضافه کرد: یک افتخار از زمان امام است که فرمودند نیروی دریایی در آبهای خلیج فارس چون نگینی درخشنده است و دوم فرمانده کل قوا که فرمودند که خوب است مردم ما بدانند که یکی از نتایجی که نیروی دریایی انجام دادند این است که اقتصاد کشورمان سالم مانده است.
امیر سیاری پیرامون اهمیت حضور نیروی دریایی در آبهای آزاد و نقش این حضور در رشد، بالندگی و شکوفایی نیروی دریایی یاداور شد: یکسوم مرزهای کشورمان دریایی است و حدود سه هزار مرز دریایی در شمال و سواحل خلیج فارس و سواحل مکران داریم؛ یعنی از بندرعباس تا انتهای مرز پاکستان و مهمترین سیاست مرزی ما همین منطقه مکران است. وی افزود: چون جمهوری اسلامی ایران دروازه ورود به ابهای آزاد دنیاست، دریا میتواند برای هر کشور امکانات خوبی داشته باشد؛ مانند انرژی که چه کف دریا و چه انرژیهای نویی که ما روی ان کار کردیم مانند منابع غذایی، تجارت، گردشگری، پزشکی، دفاعی ، توسعه دیپلماسی، ارتباط با کشورهای دنیا همه این موارد هر کشوری میتواند در دریا داشته باشد.
فرمانده نیروی دریایی ارتش با بیان اینکه «متاسفانه در سالهای قبل از انقلاب مردم ما از این منابع استفاده نکردند»، ادامه داد: آنگونه که مقام معظم رهبری فرمودند استعمار ما را از دریا دور کرده است. امام فرمودند حضور در دریای عمان برای ما یک جبر است و ما این را دنبال نکردیم. دریادار سیاری تصریح کرد: ما باید تئوری بازگشت به دریا را اجرا کنیم و تنها زمانی موفقیم که در تمام موارد روی پای خود بایستیم. نیروی دریایی ما باید در سواحل مکران استقرار پیدا کند. همانطور که شاهد هستید رئیسجمهور محترم نیز اولین سفرش را به جاسک داشت که به مردم نشان دهد که این شهر چقدر مهم است.
وی اضافه کرد: ما نباید خامفروشی کنیم؛ منظور این است که نباید منابع خاممان را صادر کنیم. باید در پسکرانهها تبدیل شود و بعد صادر کنیم. ماموریت نیروی دریایی این است که در شمال دریای هند امنیت ایجاد کند و همه ما باید زیر پرچم امنیت باشیم. اقدامات اصلی که زیر ساختها را کامل میکند، این است که ما با حضور در دریا این امنیت را برقرار کنیم تا این راه را به جلو ببریم. فرمانده نیروی دریایی ارتش گفت: برای اینکه در حوزه دریایی کشور به پیشرفت برسیم، باید همانطور که مقام معظم رهبری گفتند فرهنگ سازی کنیم و این فرهنگ سازی وظیفه صداوسیما و مدارس است.
امیر سیاری با بیان اینکه «فضای عمومی جامعه از بسیاری از ماموریتهای نیروی دریایی اطلاع نداشته و با آن اشنا نیست«، خاطرنشان کرد: نیروی دریایی در عملیات اسکورت واردات و صادرات نقش محوری داشته و باید با فرهنگ سازی مشخص شود که ما برای دریا چه کارهایی کردهایم. وی افزود: توان بازدارندگی باید به قدری باشد که کسی اجازه تجاوز را به خود ندهد و اگر ضعیف باشد هر کسی به خود اجازه تجاوز میدهد، همانگونه که صدام پس از پیروزی انقلاب احساس کرد نظام نوپا و ضعیفی بر سر کار آمده و به ایران حمله کرد.
فرمانده نیروی دریایی ارتش خاطرنشان کرد: باید تمام توان را برای دفاع از منابع به کار گرفت تا هیچکس به خود جرات تجاوز ندهد و اگر داد ضررش بیشتر دیده شود.امیر سیاری با اشاره به رونمایی از 3 طرح ساخته شده توسط جهاد خودکفایی نیروی دریایی ارتش، گفت: در بندرعباس 6 فروند ناو مجهز با سامانههای موشکی کوتاه، متوسط و بلند برد رونمایی میشود که توان موشکی سطحبهسطح ما را بسیار بالا خواهد برد. وی خاطرنشان کرد: همزمان 2 بالگرد ضد زیردریایی و یک بالگرد ضد سطحی را که تعمیرات اساسی آن انجام شده، الحاق خواهیم کرد. یک فروند هواناو هم در بوشهر الحاق خواهد شد. فرمانده نیروی دریایی ارتش در پایان تصریح کرد. ناوشکن دماوند و زیردریایی نیمه سنگین فاتح آماده الحاق و رونمایی است، اما منتظر دستور سلسله مراتب هستیم.
کد خبر : 144