باشگاه خبری فراساحل : هند آماده امضای قرارداد خط انتقال گاز از ایران است (سرخط اخبار)

باشگاه خبری فراساحل: منابع مطلع در دهلی‌نو اعلام کردند هند برای امضای قرارداد خط انتقال گاز از بستر دریا به طول یک هزار و 400 کیلومتر از ایران به غرب این کشور آماده شده است. به گزارش باشگاه خبری فراساحل و به نقل از ایرنا، خط انتقال 4.5 میلیارد دلاری گاز ایران از بستر دریای عمان و درعمق سه هزار و 400 متری اجرا شود. این خط لوله، روزانه 31.5 میلیون متر مکعب گاز را از ایران به بندر گجرات در غرب هند منتقل می‌کند. احداث این خط لوله به هند در واردات مستقیم گاز از ایران بدون نیاز به پاکستان کمک می‌کند. روزنامه انگلیسی زبان تریبیون روز سه شنبه در گزارشی نوشت هند در تصمیمی راهبردی قرار است قراردادی برای احداث یک خط لوله انتقال مستقیم گاز از ایران امضا کند.


در ادامه این گزارش آمده است از این خط لوله گاز زیردریایی در آینده برای انتقال گاز ترکمنستان به این کشور استفاده می‌شود. یک مقام برجسته دولت «نارندرا مودی» به روزنامه تریبیون گفت: دهلی نو برای امضای قرارداد احداث خط لوله انتقال گاز از ایران به این کشور آماده شده است .وی افزود: با لغو تحریم‌های ایران، مشکلی برای اجرای این خط مهم وجود ندارد. روزنامه انگلیسی زبان اکونومیک تایمز نیز به نقل از منابع مطلع اعلام کرد هیاتی از شرکت های بزرگ خریدار گاز از جمله شرکت های گاز هند«گیل» و «ایندین اویل » قرار است هفته جاری با سفر به ایران در خصوص قیمت گاز دریافتی هند از طریق این خط لوله و شرایط دیگر با مقامات ایرانی گفت وگو کنند.


به گفته این منابع، شرکت‌های هندی به دنبال امضای قراردادی برای مبادله گاز بین ایران و ترکمنستان در شمال و انتقال همان میزان گاز از طریق خط لوله به هند هستند. کارشناسان معتقدند که اجرای این خط انتقال گاز برای امنیت انرژی هند بعد از راه‌اندازی رسمی طرح خط لوله گاز ترکمنستان - افغانستان - پاکستان (تاپی) مهم است. «علیرضا کاملی»مدیرعامل شرکت ملی صادرات گاز ایران چندی پیش در گفت وگو با خبرنگاران در دهلی نو در خصوص آخرین وضعیت صادرات گاز ایران به هند گفت که جمهوری اسلامی ایران آماده امضای قرارداد با شرکت‌های هندی برای اجرای خط لوله است. عمان 10 سال پیش برای احداث خط لوله از بستر دریا حدود 90 میلیون دلار سرمایهگذاری کرد ولی به علت مشکلات موجود این طرح متوقف شد. کارشناسان معتقدند باتوجه به فناوری جدید می‌توان این خط لوله را اجرا کرد. به گفته این افراد، برای اجرای این طرح مهم باید کنسرسیومی بین‌المللی تشکیل شود.



  کد خبر : 1374
 
سه شنبه ۲۵ اسفند ۱۳۹۴ ، ساعت ۱۱:۳۱:۵۶