پنجشنبه ۶ اردیبهشت ۱۴۰۳ | Thu 25 Apr 2024
    برای اطلاع از تعرفه هزینه تبلیغات در باشگاه خبری فراساحل با ما تماس بگیرید
    جهت انتشار رایگان اخبار فعالیت های شرکت خودتان در حوزه صنعت فراساحل با ما تماس بگیرید
    باشگاه خبری فراساحل؛ مرجع تخصصی انتشار اخبار صنعت فراساحل ایران و جهان
Breaking News
سرخط اخبار شنبه ۱۶ دی ۱۳۹۶ ، ساعت ۱۲:۰۵:۲۴

دلایل افزایش سرعت سفیدشدگی مرجان‌های دریایی

باشگاه خبری فراساحل: گروهی از محققان پی برده اند روند سفیدشدگی شدید مرجان‌ها امروزه 5 برابر بیشتر از سه دهه قبل است. به گزارش باشگاه خبری فراساحل و به نقل از پایگاه اطلاع رسانی ساینس نیوز، محققان دانشگاه جیمز کوک استرالیا با انجام تحقیقی بین سال‌های 1980 و 2016 بر روی 100 منطقه تپه‌های مرجانی در مناطق استوایی سراسر جهان پی برده اند که ابتدا مناطق معدودی با روند سفیدشدگی روبرو بودند. اما در سال 2016 همه این مناطق دست کم یکبار سفیدشدگی را تجربه کرده بودند و در همه آنها غیر از 6 نقطه رویداد شدگی مشاهده شد به این معنی که 30 درصد مرجان‌های یک نقطه سفید شده باشند. این محققان پی برده اند که بازه زمانی میان دو رویداد شدید سفیدشدگی نیز کاهش یافته است؛ این بازه زمانی فترت پیش از این 25 تا 30 سال بوده که اکنون به 6 سال تقلیل یافته است.

آنها در گزارش تحقیق خود که در نشریه ساینس ماه ژانویه 2018 (دی 96) منتشر شده است نشان داده اند، دمای مستمر بالاتر آب‌های استوایی در نتیجه تغییرات اقلیم موجب سفیدشدگی مرجان‌هاست. آب‌های گرم مرجان‌ها را تحت فشار قرار می‌دهند و جلبک‌های همزیست آنها را از بین می‌برند؛ این جلبک‌ها منبع غذایی و دلیل رنگی بودن مرجان‌ها هستند. دوره‌های سفیدشدگی می‌توانند کشنده باشند به ویژه اگر مرجان در دوره‌های زمانی بین مرجان‌ها نتوانند بهبود یابند. دوره‌های اصلی سفیدشدگی در گذشته زمانی روی می‌داد که پدیده ال نینو آب‌های گرم را به مناطق استوایی می‌آورد. اما به گفته تری هیوز، محقق در زمینه مرجان‌ها و استاد دانشگاه جیمز کوک سطح آب‌ها اکنون در زمان رویداد پدیده ال نینو گرم تر از گذشته است.

وی گفت: از آنجایی که دما آب‌ها افزایش می‌یابد ما زمان و فرصت رو به کاهشی برای نجات مرجان‌ها داریم. به گزارش باشگاه خبری فراساحل، ال‌نینو یک چرخه‌ مشهور آب و هوایی جهان است که هر ۲ تا ۷ سال باعث ایجاد ناهنجاری‌های بزرگی در آب و هوای سراسر سیاره زمین می‌‌شود؛ از جمله سیلاب‌های ناگهانی، خشک‌سالی، بروز گرما یا سرمای شدید، قحطی و اپیدمی.



  کد خبر : 4983
  ارتباط با سردبیر : info@opc.ir
 

توجه :

در زمینه‌ انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است :
  • لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • «OPC» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • «OPC» از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.
اظهار نظر در خصوص این خبر :